Κεριά πένθους κι ανάστασης ανάβει η Ένωση Καταναλωτών

 
Παγκόσμια μέρα του καταναλωτή η 15η Μαρτίου  
Η Ένωση ζητά επίσης δια στόματος της προέδρου της Ιωάννας Μελάκη να μπει στα σχολεία μάθημα καταναλωτικής αγωγής.
Ανάβουμε "κεριά πένθους αλλά και ανάστασης" συμβολικά σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς στους
ηγέτες του πλανήτη για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των καταναλωτών σε όλα τα επίπεδα, αλλά και ανάστασης, καλώντας σε συσπείρωση τους καταναλωτές, καθώς υπάρχει ελπίδα μέσα από το συνεχή αγώνα διεκδίκησης των δικαιωμάτων του, προσθέτει η ίδια.
Στις προτάσεις της Ένωσης περιλαμβάνονται συγκεκριμμένα: «Η ανάπτυξη της καταναλωτικής αγωγής μέσα από τα σχολεία με σεμινάρια ή ενταγμένο μάθημα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
 -Οι αυστηροί έλεγχοι στην αγορά για ασφαλή προϊόντα και υπηρεσίες.
-Οι έλεγχοι στις παραπλανητικές διαφημίσεις
-Οι πλήρεις Ετικέτες στα προϊόντα
-Η ενδυνάμωση  και στήριξη των Συλλογικών Οργάνων των Καταναλωτών (Ενώσεις Καταναλωτών) και η στήριξη των καταναλωτών με οφειλές (Προστασία πρώτης κατοικίας) με το ανάλογο νομικό πλαίσιο, όπως είπε στο Ράδιο 98,4 η  Ιωάννα Μελάκη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρει:
«Στην Χώρα μας ,τα συνεχή  φοροεισπρακτικά μέτρα έχουν φέρει τους καταναλωτές, πέρα από τα οικονομικά όρια τους,  με αποτέλεσμα να αδυνατούν να έρθουν στην αγορά, αλλά μεγαλύτερη οικονομική ύφεση δημιουργούν στην ίδια την πολιτεία, καθώς η «επιδημία» των λουκέτων στην αγορά, η ανεργία ,  και το συνεχές «κούρεμα» σε μισθούς και συντάξεις μόνο , συνθήκες ανασφάλειας δημιουργούν, αλλά και αδυναμίας των καταναλωτών να ανταποκριθούν επαρκώς σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις ,αφού για να τα βγάλουν πέρα στερούνται ακόμα και βασικά είδη διατροφής.
 Σήμερα οι Έλληνες  καταναλωτές,  ζουν και βιώνουν πρωτόγνωρες  καταστάσεις , αφενός ενός ανελέητου οικονομικού πολέμου, που δεν έχει σταματημό ,με στριμωγμένο τον καταναλωτή  να μη μπορεί  να βγει στην αγορά, να ζει και να βιώνει την απόλυτη φτώχεια, αφετέρου να κολυμπά στην καθημερινή ανασφάλεια , ζώντας σε ένα μολυσμένο περιβάλλον,  τρώγοντας νοθευμένα, μεταλλαγμένα και   βομβαρδισμένα  με χιλιάδες χημικές ουσίες τρόφιμα,  με αυξημένη την θνησιμότητα και νοσηρότητα, λόγω  της  ανεπάρκειας του συστήματος ελέγχων.
Το Δημόσιο  σύστημα Υγείας, νοσεί τραγικά, για τον αδύναμο οικονομικά καταναλωτή, με αποτέλεσμα να  απέχουν εκατοντάδες καταναλωτές ετησίως από αυτό, νοιώθοντας στην καθημερινότητα τους ,ανασφαλείς.
Σε αυτήν την πρωτόγνωρη για την Ελλάδα κατάσταση, σε καιρό ειρήνης, σε ενταγμένες συνθήκες ανασφάλειας του καταναλωτή, η ΄Ενωση τονίζει ότι, η πολιτεία οφείλει και πρέπει  να  σταθεί  δίπλα στις ανάγκες  του καταναλωτή , παίρνοντας μέτρα ,μέτρα που θα στηρίξουν τον καταναλωτή.
Καταγεγραμμένο είναι ότι ,σχεδόν δύο εκατομμύρια συμπολίτες μας, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ χιλιάδες είναι οι άνεργοι, (με κανένα μέλος της οικογένειας εργαζόμενο), οι άστεγοι ,στους δρόμους και στα συσσίτια ακόμα και ακόμα τραγικότερο είναι η εμφάνιση των επαιτών , στους δρόμους ,των μεγάλων πόλεων .
Εμείς λέμε και προτείνουμε  μέτρα, ως Ένωση Προστασίας  Καταναλωτών Κρήτης

 https://www.neakriti.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών