ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Οι τεράστιες ιστορικές ευθύνες του Κώστα Καραμανλή

η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Όχι! Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε το συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής. Και ούτε και τα μηνύματά του. Ήταν μια εντυπωσιακή διαδήλωση και εκδήλωση γνήσιου πατριωτισμού από μισό εκατομμύριο Έλληνες. Επιβεβαίωσαν αυτό για το οποίο είχαν μιλήσει προηγούμενα οι δημοσκόποι.
Απορρίπτουμε την ηττοπάθεια. Αποδοκιμάζουμε τον εθνικό ενδοτισμό. Δεν ήμασταν ακροδεξιοί.
Ούτε λαϊκιστές. Ούτε εθνικιστές. Αγαπάμε την πατρίδα μας διαχρονικά και σεβόμαστε τη διαχρονική πορεία του Ελληνισμού. Και μιας και μερικοί επιχείρησαν να διατυπώσουν κάποια αστόχαστα και ασυνάρτητα λόγια, κάποια στιγμή, θα του απαντήσουμε. Με πιο σκληρά λόγια.
Όχι! Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε εκείνους που καθύβρισαν τον Μίκη Θεοδωράκη. Οι ασήμαντοι! Οι άγνωστοι στους αγώνες! Οι επιλήσμονες! Ο Μίκης αποτελεί εθνικό κεφάλαιο. Για να επιβεβαιωθούν τα ιστορικά λόγια του Χαρίλαου Φλωράκη. Στις μέρες του κάποιοι τόλμησαν να ασκήσουν κριτική στο Μίκη. Αλλά με απρέπεια. Η δική του θέση: «Μετά από 500 χρόνια κανείς δεν θα θυμάται εμάς. Τον Μίκη; Θα τον θυμούνται και θα αναφέρονται σε αυτόν».
Θα θυμάστε όλες αυτές τις βασικές και ιστορικές αλήθειες. Και προσωπικά εγώ θέλω να μη σβήσω από τη μνήμη μου τα θετικά λόγια που είχα καταγράψει από αυτές τις στήλες για την άνοδο του νεαρού, τότε, Κώστα Καραμανλή στην πρωθυπουργία το Μάρτιο του 2004. Είναι (ήταν) νέος, εξαιρετικά μορφωμένος και χωρίς βαρίδια.
Σήμερα, όμως, ξέρουμε. Τις τεράστιες ευθύνες του για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό στα χρόνια της πρωθυπουργίας του. Σήμερα ξέρουμε, πως επιδίωξε συγχωροχάρτι από τις επόμενες ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας. Ουσιαστικά, δεν το πείρε. Και το αναζήτησε μέσα από μια φανερή γέφυρα με το ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Τους παραχώρησε τον διοικητή των μυστικών υπηρεσιών και τον πανίσχυρο, τότε, υπουργό του. Σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.
Το αντάλλαγμα; Η σιωπή για την πρόκληση της μεγαλύτερης τραγωδίας στην οικονομική ιστορία του τόπου στα χρόνια της μεταπολίτευσης.
Το τελευταίο κρούσμα της πολιτικής του αναλγησίας δεν είναι άλλο από τη πρόσφατη ιστορία για τα φάρμακα. Η κυβέρνηση, παίρνοντας στα χέρια της μια υπόθεση, που είχε και έχει αναμφισβήτητα ουσία, τη μετέτρεψε στο πιο χυδαίο εργαλείο αποδόμησης όλων των πολιτικών αντιπάλων της και ουσιαστικά του οικοδομήματος που λέγεται κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Οι «κουκουλοφόροι» κατέθεσαν απίθανους μύθους και εικασίες και άφησαν τον Κώστα Καραμανλή απέξω. Όταν το πάρτι ξεκίνησε στις μέρες του.
Νέα Κρήτη, Άποψη, Πέμπτη, 08.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
02.2018
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών