Δήμαρχος στο πειθαρχικό για «φονική λακκούβα»

Αυστηρές κυρώσεις σε βάρος και του δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, αναμένονται με αφορμή την υπόθεση του πρώην προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου που καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, καθώς του
καταλογίστηκε υπαιτιότητα για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που είχε σημειωθεί το Μάρτιο του 2010 στα Χανιά.
Σύμφωνα με το ekriti.gr για πρώτη φορά υπήρξε τιμωρία προϊσταμένου τεχνικής υπηρεσίας για παρόμοια υπόθεση. Η υπόθεση αφορούσε στο θάνατο, σε τροχαίο, ενός 30χρονου αστυνομικού, πριν από 8 χρόνια.
Ο δήμαρχος Χανίων, κ. Βάμβουκας παραπέμπεται στο Πειθαρχικό για το γεγονός ότι δεν αντικατέστησε τον πρώην προϊστάμενο, όπως είπε στο «Ράδιο Κρήτη» σήμερα ο χαροκαμένος πατέρας.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το τροχαίο δυστύχημα συνέβη όταν το μηχανάκι που οδηγούσε ο νέος άντρας έπεσε σε λακκούβα κι εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Σε μία συγκλονιστική μαρτυρία, πριν από καιρό, ο πατέρας του αδικοχαμένου νέου, Δημήτρης Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, λίγο μετά την καταδικαστική απόφαση είχε επισημάνει την τραγική ειρωνία ότι τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς, δηλαδή λίγο πριν το τραγικό δυστύχημα, ο πατέρας είχε καταθέσει αναφορά για τη συγκεκριμένη λακκούβα στο Δήμο αλλά, όπως είπε, τότε δεν ενδιαφέρθηκε κανείς!
Κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως, ήταν συνολικά επτά άτομα, ο τότε προϊστάμενος και το συνεργείο του Δήμου, όμως πέρα από την καταδίκη του τότε προϊσταμένου, το υπόλοιπο συνεργείο κρίθηκε αθώο.
Τον περασμένο Μαϊο, ο τότε προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας και ο πρώην δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης κάθισαν στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή.
Το παράδοξο, μετά τις εκλογές του 2014, οπότε εξελέγη δήμαρχος Χανίων ο Τάσος Βάμβουκας, ήταν ότι διατήρησε στη θέση του τον τότε προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας ο οποίος είχε καταδικαστεί και σήμερα παραπέμπεται στο πειθαρχικό γι’ αυτό το λόγο.

 

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών