ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Οδυνηρό πρωτογενές υπερπλεόνασμα λέξεων!

η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Μπορώ να διαβεβαιώσω τους αναγνώστες μου. Μελέτησα το τελευταίο Πολυνομοσχέδιο με τα 399 άρθρα. Μέχρι στιγμής… Καταλαμβάνουν 629 σελίδες. Πάλι, μέχρι στιγμής.
Πολύ συζήτηση γίνεται γι’ αυτό το νομοσχέδιο. Έχουν επισημανθεί οι βασικές τομές με τις οποίες ουσιαστικά καταργούνται «ιερά» δικαιώματα. Όπως είναι το δικαίωμα στην απεργία. Έχει
υπολογιστεί ότι το 95% των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν θα μπορούν να αποφασιστούν! Χθες το εξήγησα. Να μην επανέλθω. Και, φυσικά, επιβάλλονται και άλλοι πρόσθετοι φόροι. Κοντά στα 2 δις ευρώ.
Δεν κατέληξα σε ποιά διάταξη θα ‘πρεπε να επικεντρώσω το ενδιαφέρον μου. Στις κακουργηματικές τομές; Ή, στις ασυνάρτητες γελοίες ή και γραφικές διατάξεις;
Ώστε για να ολοκληρώσουμε την τρίτη αξιολόγηση του του Τρίτου, Τέταρτου και Πέμπτου Μνημονίου θα πρέπει να μάθουμε ότι οι κομμώτριες και οι μανικιουρίστες πρέπει να έχουν περισσότερα, απ’ όσα μέχρι σήμερα, προσόντα. Και πως πρέπει να υποβάλλονται σε περισσότερες δοκιμασίες, πριν πάρουν την άδεια άσκησης του επαγγέλματός τους. Δεν ξέρω ποια κομψή κυρία επέβαλε αυτή λύση. Η Κριστίν Λαγκάρντ ή η Άγκελα Μέρκελ.
Αλήθεια, οι ίδιες κυρίες ενδιαφέρθηκαν για τις σχολές χορού στην Ελλάδα και αξίωσαν να αλλάξει το καθεστώς της αδειοδότησης και λειτουργίας τους;
Ειλικρινά, συναποφάσισε το Βερολίνο και η Ουάσιγκτον να τρώνε δωρεάν οι υπάλληλοι σε ορεινές και νησιώτικες περιοχές και να μην πληρώνουν, μάλιστα, νοίκι; Αλλά να εξαιρούνται οι υπάλληλοι των Δήμων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου! Και οι Δάσκαλοι! Και οι Καθηγητές!
Το Τρίτο Μνημόνιο, που υπέγραψε ο Αλέξης το πρωί της 13ης Ιουλίου 2015, απλώθηκε σε 7 σελίδες γραμμένες αραιά. Και στο αγγλικό και πρωτότυπο κείμενο. Και στην ελληνική και μη δεσμευτική απόδοσή του. Από τότε ψηφίστηκαν και εκδόθηκαν 11 Νόμοι, σε εφαρμογή αυτού του Μνημονίου. Που επικαιροποιήθηκε (ουσιαστικά είχαμε Τέταρτο και Πέμπτο Μνημόνιο) δύο φορές.
Τον Μάϊο του 2016 και τον Μάιο – Ιούνιο του 2017. Οι 7 σελίδες του βασικού Μνημονίου ξεχείλισαν σε 621 σελίδες της Επίσημης Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Σε χιλιάδες άρθρα και διατάξεις. Και σε εκατοντάδες χιλιάδες λέξεις! Και αν προσθέσουμε το τελευταίο Πολυνομοσχέδιο, θα ξεπεράσουμε τις χίλιες σελίδες. Δε τολμώ να σκεφθώ το αποτέλεσμα σε όγκο αν συμπεριλάβουμε και χιλιάδες Υπουργικές Αποφάσεις και Οδηγίες!
Η ελληνική κοινωνία και οικονομία έχει υποστεί «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις»(!!!); Ή, φτωχοποιείται ακόμα περισσότερο;

Νέα Κρήτη, Άποψη, Παρασκευή 12.01.2018

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών