ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Περίεργες καταγγελίες και σκοτεινές διαδικασίες

η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Περίεργες δηλώσεις έκανε εχθές ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα. Δεν μίλησε για το ενδεχόμενο κάποιος πολίτης ή κάποια επιχείρηση των ΗΠΑ να έχει αδικηθεί σε κάποιο διαγωνισμό. Έθεσε θέματα αρχής. Δεν υπάρχει διαφάνεια. Δεν υπήρξε διαφάνεια στον διαγωνισμό
για την παραχώρηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε ιδιώτες. Με πολύ απλά λόγια, διατύπωσε μια βαριά κατηγορία. Ο δήθεν, διεθνής διαγωνισμός ήταν ένα παιχνίδι κάτω από το τραπέζι.
Με τίποτα δεν εννοώ ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ λέει αλήθειες. Απέναντί του και απέναντι όλων των ξένων διπλωματών διατηρώ κάποιες αποστάσεις, ως προς το βασικό κριτήριο της αλήθειας. Κατά κανόνα ισχυρίζονται ό,τι συμφέρει στην πατρίδα τους. Με μια τέτοια, βέβαια, αφετηρία θα έπρεπε να κλείσουμε τα αυτιά μας και τα μάτια μας στις κουβέντες τους και στις εικόνες, που επιχειρούν να ζωγραφίσουν ως πραγματικότητα.
Για ψάξτε, όμως. Ποιοι πήραν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης; Πρωταγωνιστής ή έστω συμπρωταγωνιστής ο Ιβάν Σαββίδης. Από αυτό το όνομα ξεκινούν και οι δικές μου σκέψεις. Ποιός είναι αυτός, που τόσο προωθεί η κυβέρνηση; Καλά με τον ΠΑΟΚ. Αλλά μετά;
Με προβληματίζει βαθύτατα η επέλασή του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης με τον αέρα του «κυβερνητικού συνεταίρου». Είχε ανακατευτεί με τον πρώτο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Και ο ίδιος δήλωσε, πως ο ρόλος του είναι ουσιαστικά ο ρόλος ενός «λαγού». Μετά αγοράζει ποσοστό του MEGA από επιχειρηματία υπό πτώχευση. Αγοράζει το «Έθνος» και το μετατρέπει σε κυβερνητικό εργαλείο. Αγοράζει τον τηλεοπτικό σταθμό «Έψιλον» και οι πρώτες κινήσεις δείχνουν τον σταθερό προσανατολισμό του. Και διάφορα άλλα τινά.
Λένε ότι ανήκει και αυτός στην γενιά των Ρώσων μεγιστάνων. Ε, τότε, γίνομαι πιο υποψιασμένος. Ο επιχειρηματίας, ο όποιος επιχειρηματίας ξεκινάει σε ένα επενδυτικό περιβάλλον. Αν έχει ανακαλύψει και οικοδομήσει μια καινοτομία, τότε την εκμεταλλεύεται. Τότε μπορεί να επιχειρήσει μεγάλα άλματα.
Αλλά στη Ρωσία, μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, ποιά είναι η καινοτομία; Ποιό είναι το επενδυτικό περιβάλλον, που θάλπει τη δημιουργία τόσων γιγαντιαίων μεγιστάνων;
Εμείς ξέρουμε την ιστορία του πως πέρασαν μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες από τον ασφυκτικό χώρο του Σοβιετικού κράτους σε κάποιες παρέες ή πρόσωπα, που ποτέ δεν μάθαμε την προσωπική τους ιστορία.
Δεν ξέρω αν ο Σαββίδης ανήκει σε έναν από αυτούς. Ίσως, κάτι παραπάνω, να ξέρει ο Αμερικανός πρέσβης. Αλλιώς, ας ξεκουμπιστεί από τον τόπο μας.
Νέα Κρήτη, Άποψη, Τρίτη, 05.12.2017

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών