"Η ανύπαρκτη τουριστική πολιτική της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ο απαράδεκτος κ. Κοτζιάς" - Μια επιστολή του Περιφερειακού συμβούλου κ.Δρ.Παρασκευά

Ξεσπαθώνει ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δρόσος Παρασκευάς

Σφοδρή επίθεση στην Περιφέρεια
-«Η ανύπαρκτη τουριστική πολιτική της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ο απαράδεκτος κ. Κοτζιάς», τιτλοφορεί το κείμενό του.
-«Αυτά που ξέρανε να τα ξεχάσουν», το μήνυμά του σε κυβέρνηση και περιφέρεια, τονίζοντας ότι η Φωκίδα έχει ξεπεράσει τα όρια ανοχή της.
Λάβρος για τις επιθέσεις που έχει δεχτεί ο νομός, εμφανίζεται ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δρόσος Παρασκευάς, τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για τη στάση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Κοντζιά, ο οποίος έλαμψε δια της απουσίας του στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών.
Ο κ. Παρασκευάς επιλέγει να καλέσει τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κοντζιά, να απαντήσουν μέσω δημόσιου διαλόγου, τόσο για τις δράσεις τουριστικής προβολής, όσο και για τα αποτελέσματα που αυτές έχουν στη Φωκίδα και την υπόλοιπη περιφέρεια.
Αναλυτικά στην επιστολή του σημειώνει τα εξής:
Η ανύπαρκτη τουριστική πολιτική της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ο απαράδεκτος κ. Κοτζιάς
Από τη στιγμή που τέθηκε θέμα περιορισμού λειτουργίας του Μουσείου Δελφών και του Αρχαιολογικού Χώρου με μια μέρα λιγότερη την εβδομάδα, ακούστηκαν πολλά για τις ευθύνες της κυβέρνησης, του υπουργείου, του Βουλευτή, άλλα δικαίως και άλλα αδίκως.
Το θέμα διέρρευσε και δημοσιοποιήθηκε από τις 19 Οκτωβρίου και τις πρώτες μέρες ουδείς αντέδρασε. Η πρώτη αντίδραση του περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη ήρθε στις 30 Οκτωβρίου με μια «χλιαρή» επιστολή, όπως χαρακτηρίστηκε και δημόσια από εκπροσώπους φορέων των Δελφών.
Στην πορεία και ενώ κινητοποιήθηκε σύσσωμη η κοινωνία, δεν είδαμε καμιά αντίδραση και κανένα ενδιαφέρον από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Γιάννη Κοτζιά, παρότι το τουριστικό κομμάτι είναι αυτό που θίγεται περισσότερο από κάθε άλλο τομέα.
Δυστυχώς ο κ. Κοτζιάς, παρά τις αλλεπάλληλες προσκλήσεις δε θεώρησε ότι πρέπει να κάνει μια βόλτα στη Φωκίδα, ούτε τη μέρα που το Τοπικό Συμβούλιο Δελφών συγκάλεσε Γενική Συνέλευση, ούτε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών, ούτε και στην κινητοποίηση που έγινε έξω από το Μουσείο! Και όχι μόνο δεν επισκέφθηκε την περιοχή και τους Δελφούς, αλλά δεν θεώρησε σκόπιμο να χαραμίσει λίγο μελάνι για να αποστείλει μια επιστολή! Προφανέστατα, είχε άλλες υποχρεώσεις, οι οποίες ήταν πιο «σημαντικές» από το βαρύ πυροβολικό του τουρισμού ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας που είναι οι Δελφοί! Η επιλογή του να προτάξει άλλα ζητήματα απέναντι σε έναν προορισμό παγκοσμίου ενδιαφέροντος είναι δικαίωμά του και δικαίωμα της Περιφερειακής Αρχής, αλλά κρίνεται! Όπως κρίνεται και η επιλογή των προσώπων που έχει κάνει ο κ. Μπακογιάννης για να διαχειριστούν το σημαντικότερο τομέα της οικονομίας της περιφέρειάς μας. Στη μέχρι τώρα πορεία της Περιφερειακής του Αρχής ο Περιφερειάρχης επέλεξε να διαχειριστούν τον τουρισμό και να χαράξουν πολιτική ένας Οικονομολόγος με ειδίκευση τα χρηματιστηριακά, ο κ. Σανίδας και ένας Οδοντίατρος, ο κ. Κοντζιάς. Κρίνεται για τις επιλογές του!
Λυπάμαι που το λέω, αλλά στον τομέα του τουρισμό το έργο που έχει εκτελεστεί για την περιοχή μας είναι μηδενικό. Και πως θα μπορούσε  να γίνει κάτι άλλο, όταν ο κ. Σανίδας ήρθε μια φορά κατά τη διετή περίπου θητεία του και ο κ. Κοτζιάς δυο!
Η Φωκίδα και οι Δελφοί, αντί να είναι η ναυαρχίδα του Τουρισμού της Στερεάς Ελλάδας κατάντησε ο φτωχός συγγενής.
Ρωτώ τον κ. Περιφερειάρχη και τον κ. Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού δημοσίως και τους καλώ να απαντήσουν:
Τι μέρος του προγράμματος τουριστικής προβολής έχει εκτελεστεί το 2015, το 2016 και το 2017 μέχρι σήμερα; Σε ποιες δράσεις αναλώθηκαν τα προγράμματα αυτά, ανά ποσοστό χρηματοδοτήσεων; Ποιά είναι τα αποτελέσματα στον τουριστικό τομέα αυτά τα τρία χρόνια της Περιφερειακής Αρχής; Τι έχουν προσφέρει οι σχεδιασμοί και τα προγράμματα τουριστικής προβολής που εκτελούνται; Πόσο έχουν αυξηθεί τα ποσοστά επισκεψημότητας και σε ποιες περιοχές; Ποιες συμφωνίες προέκυψαν με τουριστικούς πράκτορες από τις εκθέσεις στις οποίες συμμετέχουμε; Ποιος είναι ο σχεδιασμός της περιφέρειας για το 2018 στο νευραλγικό κομμάτι του τουρισμού; Πως επιλέγονται και πως ιεραρχούνται τα έργα τουριστικού ενδιαφέροντος που χρηματοδοτεί η περιφέρειά μας;
Δρόσος Παρασκευάς
 Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας
 «Η Στερεά σε νέα Τροχιά»
Υ.Γ.: Καλό είναι να γνωρίζουν τόσο η κυβέρνηση και το πολιτικό προσωπικό που την υπηρετεί, όσο και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ότι η Φωκίδα δεν είναι διατεθειμένη να συνεχίσει να βάλλεται και να αντιμετωπίζεται ως αμελητέα ποσότητα. Εδώ είναι καλοδεχούμενα πρόσωπα και πολιτικές που θεωρούν την περιοχή μας ως ισότιμο συνομιλητή και της δίνουν τη θέση που της αξίζει. Καμιά άλλη ανοχή, αυτά που ξέρανε, να τα ξεχάσουν!

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017

Το διαβάσαμε εδώ :

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών