Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας : Χρηματοδότηση για την αγροτική οδοποιία στην Στερεά Ελλάδα



https://i2.wp.com/www.pste.gov.gr/wp-content/uploads/deltio_typou_placeholder.jpg?fit=1030%2C412

Εκδόθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το πρόγραμμα "Στήριξη για επενδύσεις σε υποδομές που συνδέονται με την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό ή την προσαρμογή της γεωργίας και της δασοκομίας". Πρόκειται για πρόγραμμα,
μέσω του οποίου θα χρηματοδοτηθούν κατασκευές έργων πρόσβασης σε γεωργική ή κτηνοτροφική ή μικτή εκμετάλλευση. Δηλαδή έργων αγροτικής οδοποιίας, με υποχρεωτική την τσιμεντόστρωση ή ασφαλτόστρωση σε εκτός σχεδίου περιοχές στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Σκοπός αυτών των έργων είναι η εξασφάλιση της εύκολης και ασφαλούς πρόσβασης στις αγροτικές περιοχές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, η ανεμπόδιστη διακίνηση των παραγόμενων  προϊόντων σε συνδυασμό με την παράλληλη βελτίωση και εκσυγχρονισμό των καλλιεργητικών μεθόδων.
Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται στα 3.200.000 ευρώ και εκδίδεται στο πλαίσιο του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Δηλώσεις με αφορμή την έκδοση της πρόσκλησης έκανε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης:
"Ολόκληρη η Ευρώπη στηρίζεται στην παραγωγή και την αγροτική της ανάπτυξη. Εμείς, στην Στερεά Ελλάδα, έχουμε μπει από νωρίς σε αυτόν τον στίβο έχοντας θέσει τους δικούς μας στόχους. Πρέπει να αναβαθμίσουμε τις συνθήκες δραστηριότητας των αγροτών μας, να βοηθήσουμε στον εκσυγχρονισμό της καλλιέργειας για να ξυπνήσουμε έναν οικονομικό γίγαντα, την ελληνική αγροτική παραγωγή. Μόνο αν στηρίξουμε τους αγρότες μας, θα μας στηρίξουν και θα δημιουργήσουν βάσεις ανάπτυξης. Αυτό ονομάζουμε επένδυση. Την ισχυροποίηση κάθε τομέα που εξάγει καινοτομία και τεχνογνωσία και όχι που ακολουθεί" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως ελάχιστος π/υ των υποβαλλόμενων προτάσεων ορίζεται το ποσό των 150.000€ και ως μέγιστος το ποσό των 500.000.
Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του ΟΠΣΑΑ (www.opsaa.gr/RDIIS) από 01/09/2017 έως 31/10/2017
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών