ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : «Εμείς» και οι «άλλοι»!

 η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
 Όταν στριμώχνονται, έχουν ένα βολικό και ανακριβές επιχείρημα. «Τα ίδια έκαναν και οι άλλοι»! Είναι ακριβές αυτό; Είναι ισχυρό επιχείρημα; Πώς ακούγεται;
Δεν έκαναν τα ίδια και οι άλλοι. Σε μια μεγάλη σειρά ζητημάτων. Που έχουν ένα κοινό παρονομαστή.
Ποτέ οι «άλλοι» δεν λειτούργησαν με τέτοιο κυνισμό, με τόσες τρανταχτές ψευδολογίες, με τόσο απίθανες αρλουμπολογίες! Ποτέ οι «άλλοι», δεν επιχείρησαν αυτό το βαθύτατα αντιδημοκρατικό «καθεστωτισμό».
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.
Ως προς τον τρόπο που νομοθετούν! Πλήθος οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου στις μέρες τους. «Αυτοί» που είχαν καταγγείλει με τις πιο σκληρές ύβρεις, τους προηγούμενους για το ίδιο ζήτημα. Πλήθος ακατάσχετο οι τροπολογίες. Μεταμεσονύκτιες και στα άγρια χαράματα. Άσχετες μεταξύ τους. Και η μία να τροποποιεί την άλλη. Και, φυσικά, όλοι οι νόμοι με κατεπείγουσες ή επείγουσες διαδικασίες. Πολύ απλά, τους ενοχλεί ο ελεύθερος κοινοβουλευτικός διάλογος. Και δεν εμπιστεύονται τους δικούς τους.
Ως προς το σεβασμό της αρχής της διάκρισης των εξουσιών και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Έχουν κυριολεκτικώς ακράτεια. Απειλούν, προπηλακίζουν, συκοφαντούν, εκβιάζουν ανοιχτά και χυδαία τη Δικαιοσύνη και τους δικαστές. Δεν ανέχονται δικαστικές αποφάσεις που τους ενοχλούν επικοινωνιακά. Και οι «άλλοι» είχαν ασκήσει κριτική σε δικαστικές αποφάσεις. Αλλά ποτέ με τον απώτερο στόχο να εντάξουν τη Δικαιοσύνη στις φανερές και κρυφές εργαλειοθήκες τους.
Ως προς τη Δημόσια Διοίκηση και τη χρήση της πολιτικής εξουσίας. Ποιος μπορεί να αρνηθεί τις προσπάθειες των «άλλων» να ελέγξουν κομματικά την Δημόσια Διοίκηση; Και αυτοί το πράττουν. Αλλά πιο σκληρά. Και με ένα και μοναδικό στόχο. Να μετατρέψουν την πολιτική εξουσία και εντολή που τους έδωσε ο λαός, σε καθεστώς. Με οποιοδήποτε κόστος σε βάρος των αξιών και αρχών της Δημοκρατίας. Ακόμα και σε βάρος των Θεμελιωδών Ελευθεριών μας. Δες τε μόνο τα σατανικά τους σχέδια για την άλωση του Τύπου.
Και δεν θέλω καμιά κουβέντα για τη δήθεν ηθική ανωτερότητα αυτής της «Αριστεράς». Μια ματιά σε όλα τα σκάνδαλα που έχουν διαπράξει μέσα σε δυόμιση μόλις χρόνια. Ποια απ’ αυτά τα έστειλαν πράγματι στη Δικαιοσύνη; Ποιους και πόσους δικούς τους συγκάλυψαν μέσα από σκοτεινές διαδικασίες; Και οι «άλλοι» αμάρτησαν. Τους δικούς τους αμαρτωλούς, τους έστειλαν στη Δικαιοσύνη. Τους πιο πολλούς, τουλάχιστον.
Και όσο για τον Μαδούρο; Αυτός είναι ο Θεός τους.
Νέα Κρήτη, Άποψη, Σάββατο 12.8.2017

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών