Δήμος Δελφών : «Παραχωρήθηκε ο χώρος για το Πάρκο Ελιάς στην Άμφισσα»



Ο Δήμος Δελφών βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ολοκληρώθηκε, με την υπογραφή από το Δήμαρχο Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλο της σύμβασης χρησιδανείου από τον Ο.Α.Ε.Δ. (καθολικού διαδόχου του πρώην Ο.Ε.Κ.), η διαδικασία για τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης
του ελαιοκτήματος, έκτασης 7,5 στρεμμάτων περίπου στην περιοχή «Άγιοι Απόστολοι» Άμφισσας, μεταξύ του Επαγγελματικού Λυκείου και του οικισμού Ο.Ε.Κ. ΙΙΙ, με σκοπό τη δημιουργία του «Πάρκου της Ελιάς».

Το εν λόγω ελαιοτεμάχιο παραχωρήθηκε από τον Ο.Α.Ε.Δ. μετά από αίτημα της δημοτικής αρχής, το οποίο είχε κατατεθεί προ διετίας περίπου και αφού χρειάστηκε να διέλθουμε διάφορα διαδικαστικά στάδια.

Το «Πάρκο Ελιάς», που πρόκειται σύντομα να δημιουργηθεί στον παραχωρηθέντα χώρο, μέσα από ήπιες και αναστρέψιμες παρεμβάσεις διαμόρφωσης, σκοπεύουμε να έχει αφενός μεν εκπαιδευτικό χαρακτήρα (με προγράμματα σχολείων, του Κ.Π.Ε. Άμφισσας κ.λπ.) γύρω από την περίφημη «Ελιά Αμφίσσης», αφετέρου δε να λειτουργεί ως χώρος αναψυχής όντας απόληξη της παραδοσιακής περιπατητικής διαδρομής της Λεωφόρου Σαλώνων.

Ο Δήμος Δελφών ευχαριστεί θερμά την Διοικήτρια του Ο.Α.Ε.Δ. κα. Καραμεσίνη για τη θετική της ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου Δελφών και την αρωγή που προσέφερε με τον τρόπο αυτόν στη συνεχιζόμενη και εντεινόμενη προσπάθεια για τη δημιουργία ενός ακόμη αξιόλογου χώρου για την πόλη της Άμφισσας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                         Γραφείο Τύπου


ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών