ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Κάτι σάπιο έχει καθίσει πάνω στην πατρίδα μας

 Φωτογραφία του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ.
 Τα γεγονότα γίνανε πολλά. Το ένα στήνεται μετά το άλλο. Στην άκρη κάθε γεγονότος ο σχεδιαστής του. Ο προγραμματιστής του. Ο εγκέφαλος!
Το πρώτο: Αρχικά είχαμε πληροφορίες, πως η Κυβέρνηση σχεδιάζει να απαξιώσει τους αντιπάλους της πετώντας λάσπη με τον ανεμιστήρα. Φυσικά, βρίσκει κάποια «πατήματα». Σε μια ανοιχτή, μεγάλη
κοινωνία πάντα θα υπάρξουν και κάποιοι, που βάζουν το χέρι τους στο «μέλι». Και είναι γνωστό ότι είναι η μόνη Κυβέρνηση, που μέσα από τα δύο μνημόνια, που έχει ήδη υπογράψει, έχει αναλάβει, έναντι των ξένων δανειστών, το χτύπημα κατά της «διαφθοράς». Των αντιπάλων της, εννοείται. Ακόμα και από το μακρινό παρελθόν. Ακόμα και αν έχουν ήδη παραγραφεί.
Η Κυβέρνηση, με ό,τι καταπιάστηκε, τα έκανε θάλασσα. Ποιά από τις σημαίες της έχει μείνει; Μια λερωμένη και κατατσακισμένη σημαία. Εκείνη της «διαφθοράς». Και πώς την κρατά ψηλά; Με έναν αναπληρωτή υπουργό, που ξεκίνησε ως εισαγγελέας με πολλές καταγγελίες σε βάρος του, με ολιγόμηνη θητεία ως επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας και γεφυροποιός ανάμεσα σε απαξιωμένα καραμανλικά στοιχεία και στον ΣΥΡΙΖΑ.
Τί αποδείχθηκε αυτές τις ημέρες; Υπουργοί επικοινωνούν με ισοβίτες του κοινού ποινικού δικαίου, για να συνεργαστούν στην τεκμηρίωση της ενοχής προσώπων, που κατέχουν στρατηγικές θέσεις στη δημόσια ζωή. Ανώτεροι αξιωματικοί, κατ΄ εντολή υπουργού, πλην αναρμοδίως, επικοινωνούν με τους ίδιους ισοβίτες για τον ίδιο στόχο. Εισαγγελείς, αναρμοδίως, επισκέπτονται, νυχτερινές ώρες, τους ίδιους ισοβίτες. Πρέπει, οι ίδιοι, να αποδείξουν ότι δεν έχουν τον ίδιο στόχο.
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν έχει, μέχρι σήμερα, ασκήσει τις αναγκαίες πειθαρχικές διώξεις. Και πρέπει, η ίδια, να αποδείξει ότι, μέχρι σήμερα, δεν γνώριζε αυτήν την παράξενη νυχτερινή δραστηριότητα της υφισταμένης της εισαγγελέα Πρωτοδικών.
Και ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν απαντά στα φρικαλέα αυτονόητα ερωτήματα. Πλην, όμως, αποκαλύπτει το σκεπτικό και τις σημαίες του κυβερνητικού σχεδιασμού να μετατρέψει τη δικαιοσύνη, από μια εκ των τριών λειτουργιών της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, σε μηχανισμό του παρακράτους.
Το δεύτερο: Ο Νίκος Φίλης, ένα από τα πιο σοβαρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επανήλθε στην καταγγελία της χρησιμοποίησης κουκουλοφόρων από της ελληνικές αρχές για να παραδώσουν Τούρκους φυγάδες στρατιωτικούς στην Τουρκία…
Το τρίτο: Είχαμε και στο παρελθόν και άλλες συναλλαγές ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη και κατάδικους…
Νέα Κρήτη, Άποψη, Τετάρτη, 21.06.2017

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών