ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ (ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ) ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ ΜΑΣ ! ΦΩΤΟ


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ (ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ) ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ ΜΑΣ !
  ΕΔΩ ΘΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ !
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΑΡΗΣ ΜΑΡΚΑΤΟΣ 17-6-2017


Tην Παρασκευή 22.4.2016 διαπιστώθηκε νέο φαινόμενο ανάφλεξης σε καλλιέργειες Ελιάς στον Παραδοσιακό Ελαιώνα της Άμφισσας, ο οποίος να υπενθυμίσουμε είναι χαρακτηρισμένος παραδοσιακός και είναι ο μεγαλύτερος συνεχόμενος Ελαιώνας της Ελλάδας και ανήκει στο περίφημο Δελφικό Τοπίο. Τον αποτελούν περισσότερα από 1.200.000 δέντρα ελιάς, πολλά από αυτά αιωνόβια και μάρτυρες μία αλησμόνητης κληρονομιάς και παράδοσης. Από το 1987 είναι υπό την προστασία της Unesco.
Ας μην ξεχνάμε ότι και λόγω του έντονου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που παρατηρείται στην περιοχή  με κοινοποίηση της απόφασης της Διεθνούς Σύμβασης για την Προστασία της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της Ευρώπης, (αρθρο 1,παρ 3 και 7, Ν 2037/1992, ΦΕΚ Α’ 61)  προβλέπεται ότι για την προστασία των τόπων τέτοιας αξίας  κάθε συμβαλλόμενο κράτος υποχρεούται να λάβει μέτρα ( που είναι ΟΜΩΣ!??!) που αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας περιβάλλοντος επιφυλασσομένης της υποχρέωσης του να προστατεύει  τους τόπους σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και να ελέγχει και να εφαρμόζει διαδικασίες ελέγχου.
Πηγές
greece.terrabook.com
https://left.gr/news/edo-i-istoria-kaigetai
www.synigoros.gr  (ΠΟΡΙΣΜΑ και διατάξεις με αφορμή την μελέτη στον Νόμο 3094/2003 «Συνήγορος του Πολίτη και άλλες διατάξεις» Άρθρο 3&5).






















ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών