ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Ο Αλέξης και ο Πάνος στα μαχαίρια για τη ΔΕΗ

 η εικόνα προφίλ του Antonis Vgontzas
Κάθε πότε θυμούνται την «ηθική της Αριστεράς» ο Αλέξης και η παρέα του Μαξίμου; Όταν δεν έχουν τίποτε άλλο να προτείνουν! Και, πιο συχνά, όταν η κυβέρνηση στριμώχνεται σκληρά από τα δικά της εγκληματικά λάθη. Και… όταν ψάχνει απεγνωσμένα διέξοδο από τα αδιέξοδα που η ίδια προκάλεσε με την έλλειψη πολιτικής και στοιχειώδους ορθολογισμού.

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούσαμε την ιλαροτραγωδία των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση. Κορυφαίο ζήτημα η πώληση της ΔΕΗ. Ποια είναι η αλήθεια;
Με το τρίτο μνημόνιο του Ιουλίου 2015 ο Αλέξης ανέλαβε την υποχρέωση να πωλήσει τη ΔΕΗ κατά ένα μεγάλο σοβαρό ποσοστό.
Μετά μπλέξανε. Οι φίλοι του Αλέξη άρχισαν να τον τραβάνε από τα μανίκια. Τι πήγες και υπέγραψες; Στην αρχή ο Αλέξης αρνιότανε την υπογραφή του. Μετά τους έκλεισε το μάτι. Δεν θα πουλήσουμε την καλή ΔΕΗ! Στους κουτόφραγκους θα πωλήσουμε τα παλιοσίδερα της ΔΕΗ. Τις μονάδες με τον πεπαλαιωμένο εξοπλισμό. Τις μονάδες που θα παύσουν να λειτουργούν στα προσεχή δυο-τρία χρόνια!
Στην αρχή οι άλλοι, οι φίλοι του, μέσα στο κόμμα και στην κυβέρνηση, έδειξαν να τον κατανοούν.
Όμως…
Οι ξένοι πήραν χαμπάρι τις χοντροπονηριές μας. Αυτοί δεν τράβηξαν τον Αλέξη από τα μανίκια. Από τα μαλλιά και το λαιμό! Και κατέστησαν σαφές ότι δεν παίζουν. Ο Αλέξης, σαν «βρεγμένη γάτα», τα μάζεψε. Και αυτά θα τα μάθουμε πεντακάθαρα. Σύντομα. Ίσως και αύριο. Μέσα από τον τερματισμό των υπερμυστικών διαπραγματεύσεων. Τότε ξύπνησε η αριστερή συνείδηση του Πάνου Σκουρλέτη. Ανακάλυψε, με αρκετή καθυστέρηση ότι ο Αλέξης τα είχε δεχτεί όλα! Όσον αφορά το καυτό ζήτημα της ΔΕΗ. Και τότε ο Πάνος Σκουρλέτης άρχισε συζητά δημόσια. Άλλωστε η ΔΕΗ ανήκει στην αρμοδιότητά του. Πολύ γρήγορα ο Αλέξης τα ‘μαθε και θύμωσε. Πιο αριστερός από μένα ο Πάνος;
Το σήριαλ δεν κλείνει εδώ. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έβγαλαν στον αφρό της δημοσιότητας και της επικαιρότητας παλιότερες (όχι και τόσο παλιές) δηλώσεις του Αλέξη για τη ΔΕΗ.
Ξέσπασε πόλεμος. Με μαχητές που δεν έχουν και τόσο καλά νεύρα. Μπαίνει στην μέση και ο Πολάκης, που τρεις άμεσοι συνεργάτες του πάνε για τον Κορυδαλλό για τρία βαριά κακουργήματα.
Ένας Πολάκης δεν φτάνει. Θέλουμε και εξεταστικές. Για να χτυπήσουνε όλους όσοι ασκούν κριτική στην πολιτική τους.
Νέα Κρήτη, Άποψη, Τετάρτη, 29.03.2017

Antonis Vgontzas
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών