ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Με αφορμή την παραίτηση της Ελένης Ράικου

 η εικόνα προφίλ του Antonis Vgontzas
 Την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι ή λίγο μετά, είχε αρχίσει να κυκλοφορεί ένα εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο εβδομαδιαίας κυριακάτικης εφημερίδας κυριακάτικης εφημερίδας. «Ανακρίτρια κατηγορεί γνωστή εισαγγελέα για απόκρυψη στοιχείων σε δικογραφίες για Γιάννο Παπαντωνίου και Θωμά Λιακουνάκο». Το πρωτοσέλιδο φωτογράφιζε πεντακάθαρα την Ελένη Ράικου εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για τη διαφορά.

Όπως είναι γνωστό, οι κυριακάτικες εφημερίδες κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας από τις πρώτες απογευματινές ώρες της προηγούμενης ημέρας. Με κοινή απόφαση των εκδοτών αυτή τη φορά κυκλοφόρησαν τυπικά από το Σάββατο. Και φυσικά, στο κέντρο της Αθήνας από τις πρώτες απογευματινές ώρες της Παρασκευής.
Δεν πρέπει να της έμεινε καμιά απορία. Από το πρωί, μάλιστα, της περασμένης Παρασκευής υπέστημεν καταιγισμό σχετικών διαφημιστικών μηνυμάτων στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Αυτήν αφορούσε. Την Ελένη Ράικου. Έτσι, έδρασε ακαριαία. Απέστειλε επιστολή παραίτησης από τη θέση του εισαγγελέως Διαφθοράς. Κατήγγειλε τα «παράκεντρα εξουσίας». Είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη δημοσιογραφική ομάδα εξυπηρετεί πλήρως τα επικοινωνιακά σχέδια της κυβέρνησης. Η ίδια εισαγγελέας υπερασπίστηκε τον εαυτό της. Και ξεκαθάρισε πως αυτή δεν προτίθεται να καταστεί «Ιφιγένεια».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης βιάστηκε να την απαξιώσει. «Στο κείμενο της Ελένης Ράικου διαλαμβάνονται ισχυρισμοί ασύνδετοι και εικασίες που δεν έχουν κάποιο λογικό ειρμό». Έτσι απεφάνθη ο εκ Ζακύνθου συνάδελφος δικηγόρος.
Δεν θα αναφερθώ στη στοιχειώδη και απαραίτητη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Υπερασπίζονται μια κορυφαία συνάδελφό τους. Και την ουσιαστική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Ούτε αναφέρομαι στις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Έπραξαν το λογικά, σχεδόν, αυτονόητο.
Θέλω να κάνω ένα βήμα πιο πέρα. Η κυβέρνηση προετοιμάζεται με εργώδεις ρυθμούς για μια σύντομη πορεία προς τις εκλογές. Έχει ήδη προτείνει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για παραγεγραμμένες πράξεις. Ενθαρρύνει τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης στο να χαρακτηρίζει ως κορυφαίους πολιτικούς άνδρες τον Κώστα και τον Αλέξη. Προσπαθεί να κλείσει το μάτι προς την «αριστερή» συνείδησή της με επισκέψεις στο σπίτι ενός μεγάλου ήρωα του Νίκου Μπελογιάννη. Και να προβαίνει, ο ίδιος ο Αλέξης, σε ηρωικές δηλώσεις: «Εργασιακό μεσαίωνα εγώ δεν ψηφίζω».
Προσωπικά, δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζί του. Στα λόγια του, όμως. Αρκεί να έχουν συμφωνήσει την πράξη τα δύο και χρόνια διακυβέρνησή της χώρας από τον ίδιο.
Νέα Κρήτη, Άποψη, Τρίτη, 28.03.2017


Antonis Vgontzas
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών