Δημήτρης Τσαγκάρης : ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΕΧΝΗ .. !

 η εικόνα προφίλ του Δημητρης Τσαγκαρης
Νέα ειδοποιητήρια λοιπόν για 250.000 καταθέτες που, σύμφωνα με «ειδικό λογισμικό» του Υπουργείου Οικονομικών, εμφανίζονται να μην δικαιολογούν τις καταθέσεις αυτές με τα εισοδήματα που δήλωσαν από το 2002 και μετά.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες πρόκειται να εκδώσουν εντολές ελέγχου έως και την 31η Μαίου 2017, να αποστείλουν τα σχετικά ειδοποιητήρια γνωστοποίησης υπαγωγής στη ρύθμιση για εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων κλπ. κλπ. ..
Καλούμε τους καταθέτες σε πληρωμή φόρου έως και 62% στα φυσικά πρόσωπα και στις επιχειρήσεις σε βέβαιο 26% εφόσον δεν έχουν βγει εντολές ελέγχου, άλλως οι συντελεστές προσαυξάνονται.
Ήδη δόθηκε παράταση 15 ημερών (από 23/01/2017 σε 07/02/2017) για την ένταξη στη ρύθμιση «εθελοντικής» αποκάλυψης εισοδημάτων για τους φορολογούμενους που κατά την κατάθεση του νόμου 4446/16 στη Βουλή (12/12/2016) είχε ήδη κοινοποιηθεί πράξη προσωρινού προσδιορισμού φόρου ή προστίμου κλπ.
Προφανώς κάποιοι αγνοούν επιδεικτικά τις πρόσφατες αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας για τα θέματα «παραγραφή», «συμπληρωματικά» φορολογικά στοιχεία, «ξέπλυμα» και «φοροδιαφυγή» !
Είναι οι ίδιοι που στερούνται και κοινής λογικής αν φαντάζονται ότι με τέτοιες μεθόδους θα ενισχυθούν τα φορολογικά έσοδα, θα επαναπατριστούν κεφάλαια ή θα επιστρέψουν λεφτά από το «στρώμα» στο τραπεζικό γκισέ.

 Δημήτρης Τσαγκάρης
Οικονομολόγος ΜΑ- Λογιστής Α’
Σύμβουλος Έκδοσης Περιοδικού ΛΟΓΙΣΤΗΣ
tsagaris@fao-economics.gr

Δημητρης Τσαγκαρης
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών