Μαρινάκης και Αλαφούζος απαιτούν να πέσει «μαύρο» σε Mega, Alpha και Star!

 Μαρινάκης και Αλαφούζος απαιτούν να πέσει «μαύρο»  σε Mega, Alpha και Star!
Και κάπου εδώ ολοκληρώθηκε το σήριαλ της επίπλαστης και εικονικής αλληλεγγύης του τηλεοπτικού κόσμου προς τα κανάλια και τους εργαζόμενους που βρέθηκαν εκτός μάχης μετά τον διαγωνισμό αδειοδότησης.
Γράφει ο Παύλος Ελευθερόπουλος
Ήδη, δύο εκ των τεσσάρων υπερθεματιστών πριν φύγουν από το Μαξίμου, ζήτησαν τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και από τον Νίκο Παππά να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν αυτή η μεταβατική
περίοδος που επιτρέπει να βρίσκονται στον «αέρα» o Alpha, το Star, το Mega και το Ε. Τόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης όσο και ο Γιάννης Αλαφούζος από το κανάλι του οποίου έχουν ακουστεί τόσα και τόσα για το «μαύρο» της κυβέρνησης στα ιδιωτικά κανάλια, ζήτησαν από το Μαξίμου να ρίξει «μαύρο» το συντομότερο δυνατόν στους μη αδειοδοτημένους σταθμούς, υποστηρίζοντας πως η παρουσία τους στις οθόνες του τηλεοπτικού κοινού αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα αθέμιτου ανταγωνισμού.
Με δεδομένο το υψηλό τίμημα που πρώην και νυν καναλάρχες υποχρεώθηκαν να καταβάλουν στα ταμεία του Δημοσίου, οι υπερθεματιστές δίνουν ένα σκληρό παιχνίδι με τον τηλεοπτικό χρόνο ώστε να μπορέσουν εγκαίρως να ξεκινήσουν την απόσβεση των χρημάτων που πλήρωσαν. Είναι χαρακτηριστικό πως οι νέοι παίκτες της ιδιωτικής τηλεόρασης βιάζονται να μοιραστούν το μεγάλο διαφημιστικό πακέτο της εορταστικής περιόδου Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς, που για τους γνωρίζοντες αποτελεί και το μεγαλύτερο έσοδο της σεζόν που ήδη διανύεται.
Για αυτό το λόγο οι Μαρινάκης – Αλαφούζος ουσιαστικά απαίτησαν από την κυβέρνηση να «πετάξει» άμεσα έξω από την διεκδίκηση της διαφημιστικής πίτας τα μη αδειοδοτημένα κανάλια για τα οποία φοβούνται ότι θα τους στερήσουν ένα σημαντικό μερίδιο εσόδων. Χαρακτηριστικότερη των περιπτώσεων αποτελεί το Mega, που παρά τα οικονομικά του αδιέξοδα, το μπλοκάρισμα των λογαριασμών του από τις τράπεζες, την επίσχεση εργασίας της συντριπτικής πλειοψηφίας δημοσιογράφων και τεχνικών εξακολουθεί να κερδίζει καθημερινά, υψηλά ποσοστά τηλεθέασης που αποτελούν θέλγητρο για διαφημιστές και διαφημιζόμενους. Αυτό, είναι κάτι που όπως ξεκαθάρισαν Μαρινάκης και Αλαφούζος, είναι κάτι που θέτει σε κίνδυνο την δική τους επένδυση και ζήτησαν από Τσίπρα και Παππά να παρέμβουν. Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθούν και οι πλευρές Κυριακού και Σαββίδη που έχουν από σήμερα σειρά να περάσουν το κατώφλι του Μαξίμου απαιτώντας και αυτοί με την σειρά τους να ξεκαθαρίσει άμεσα το τηλεοπτικό αλλά κυρίως το διαφημιστικό τοπίο για το οποίο όλοι τους καίγονται.
Πηγή: koolnews.gr

Πηγή: www.toratora.gr |  Tο διαβάσαμε εδώ
- See more at: http://www.ingossip.gr/
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών